Tom Yam Kung
4 portioner
300 g okokta, skalade räkor
200 g färska, skivade champinjoner
7,5 dl hönsbuljong
6 limeblad
5 bitar citrongräs (ca 2 cm långa)
5 cm skivad ingefära
4 skivade schalottenlökar
2 tomater, skurna i klyftor
4-5 chili (beroende på styrka), röda eller gröna
1-2 tsk thai chilipasta
4 msk pressad citron
1-2 msk fisksås
1 msk färsk, hackad koriander
Koka upp buljongen och lägg i citrongräs, ingefära och schalottenlök. Låt koka upp igen. Tillsätt champinjoner, tomater, fisksås och limeblad, låt sjuda i 2 minuter. Lägg i räkorna att småkoka i 1-2 minuter (inte för länge, då blir de sega). Ta bort kastrullen från plattan och tilsätt chili, chilipasta och citronsaft. Garnera till sist med koriander. Servera soppan! Som tillbehör passar ris bra, servera i portionsskålar vid sidan om.
1 kommentar:
Väldigt gott! Enkelt!
Skicka en kommentar